Me

My Photo
Tulis tak sedap pon. Tapi aku peduli apa? Kakaakakak

Sunday, 2 November 2014

Hey

Sepanjang summer breeak,satu post pon tak naik? Lol

Dah sem 7,sem pertama aku clinical and cuba melawan nafsu untuk hadir ke setiap kelas dan clinical training. Lagipon benda tu aku selalu perjuangkan,kehadiran ke kelas. Skema kan,tapi tahla,aku rasa ada keberkatan dalam setiap kelas,biarlah aku tak fokus pon.

As post sebelum ni,sem 6 is the most tiring sem ever. Being busy with lot of stuff,but alhamdulillah result sem 6 was the highest among other sem.

See,macam abang Nasa pernah cakap. if kita tolong orang,mesti ada orang doakan urusan kita dipermudah. Hey terima kasih sesiapa yang doakan aku,reader blog ni ke sesiapa jelah.

Mungkin tu antara benda keep pushing and dorong aku continue apa je benda yang aku tengah buat sekarang sebab aku yakin ni yang terbaik untuk aku. Tuhan takkan bebankan sesorang melainkan dia tahu kita boleh handle kan?

See aku takdelah jahil sangat. Hehehhe

Dahla bye,aku tetiba bukak blog and takde post so aku nak jugak post something. Haa nak letak gamba apa ni?


Saturday, 31 May 2014

Final exam in 3 days! God help me.

Hai guys! *lambai-lambai (macamlah ada yang baca blog sekarang ni)

Aku nak exam ni,final sem 6 so korang apa lagi,doakan lah aku woi! (sekali lagi,macamlah ada yang baca blog ni)

Aku nak bercerita tapi aku malas tweet,karang orang kata aku riak. Kah kah kah (ke memang niat nak riak?)

Sem 6 ni most tiring rasanya,jadi AJK for few events then rekod baru kot untuk sem ni,aku tutoirkan 24 kelas. Pergh macam lecturer dah aku rasa,tapi budak-budak paham ke tak aku taktau lah. Hahahahha

Kita di ajar untuk hidup jangan mengharapkan balasan. Betol,jangan harapkan orang bayar apa yang kita dah buat tu. Barulah ikhlas nama dia. Tapi as kita ni human (ni for aku lah,korang aku taktau) tipulah kalau kita tak terdetik nak orang hargai kita,kan?

Tapi tipulah tak terkesan or terasa best bila dapat pujian,

"Thanks Sam ajar,paham sangat."
"Ajar lah lagi Sam."
Bla bla bla bla bla bla.

And that is the thing that keep us going. Kan?

And sedikit penghargaan tu buat kita rasa worth living,untuk aku lah. Kbai!


Monday, 3 March 2014

Hadiah

Dah dapat result and alhamdulillah sangat-sangat :D

Kalau tanya aku skor ni untuk siapa,aku jawab direct untuk mak ayah aku. Banyak sangat aku dah susahkan mak ayah aku tu,banyak sangat-sangat.

Masa nak balik sini dulu,aku kata dekat mak aku yang masak tomyam tak sedap lah takde daun limau,mak aku kata pergilah petik daun limau dalam surau depan umah tu. Sebab aku suka menangguh,aku lupa. Langsung!

Masa dah sampai Ejip bumi Firaun ni,aku unpack and ternampak sepeket daun limau mak aku sisipkan,aku taktau bila dia petik and letak dalam tu. Menitik jugak air mata aku,tapi manly tears lah. Padahal menangis sampai teresak jugak.

The thing with me is,aku senang nangis. Semua adik-beradik aku panggi aku kememe. Aku senang nangis,sangat. Cuma dah besar ni pandai lah hold sikit,nangis dalam tidur or dalam biik air. Kah kah kah

Masa nak turun departure,setiap tahun ayah aku akan kata "Mumtaz tau,jangan muntah." Tapi aku tak pernah dapat Mumtaz. And setiap kali call mak,dia akan cakap "Dah dah lah tu study,tido-tidolah." Hahahahha

Dah banyak sangat Sham susahkan mak ayah,takkan lah dengan resut pon Sham takleh kasi mak ayah senyum?

Love you mak,ayah.

Ya Allah, ampunilah dosa-dosaku serta kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.


Tuesday, 14 January 2014

Semua pon bajet sekarang ni,tak paham.

Aku takde masalah pon kau nak jadi manusia pasif,tak suka aktiviti yang happening. Tapi tak perlu lah duduk depan skrin monitor kau tu dan kutuk orang lain,yang cuba penuhkan life mereka dengan benda yang memorable.

Takkan tu pon nak kene ajar.

Kau nak jadi bosan jadilah sorang-sorang. Nanti umur kami 50 kami ada benda nak ingat balik. Kau ingat jelah drama kau layan dengan skrin kau tu.


Buat ni bajet,buat tu bajet.


Thursday, 9 January 2014

Relevan ke nak letak tajuk ni dengan nama makwe?

I am such an ass during my school day.

Masa sekolah dulu,aku ni duduk dalam kategori yang ignorance. Tak kesah apa apa. Pengawas buat kerja dorang amik nama. Aku lah geng-geng yang memaki dari belakang. Orang buat kerja baik,aku lah yang buat donno tak nak join or terlibat. 4 years back.

Masa summer haitu,ada kesempatan jumpa few pengawas yang aku selalu kutuk masa sekolah dulu. Dzik dengan Naqi,semua cakap aku dah berubah. Takdelah 100% berubah,cuma aku appear lebih matang and brighter. Scene mem-bahan masih aku tak bleh tinggalkan. Tu macam dah stuck dalam dna aku,taktaulah benda tu baik or tak. Tapi still,

Aku taktau either Ejip or memang standard kalau membesar orang akan berubah macam ni. Atleast cuba pikul tanggung jawab. Dulu serius aku ignorance,sekarang kalau aku ignore kan satu-satu benda,rasa besalah. Rasa macam nanti tuhan pertikai,kenapa kau tak tolong kalau kau boleh tolong.

Aku rasa ni salah satu part membesar. And sebab tu jugak aku selalu bersalah kalau nak skip kelas. Mungkin.

Aku ingat lagi masa form 5. Penolong ketua pengawas classmate aku. Ifwat nama dia,aku suka kutuk dia. Tak tolerate lah,skema lah,suara garau lah,rambut afro lah (even rambut aku afro jugak). Setiap hari aku bahan dia,(even pon bahan kami still kawan,cuma aku geram dia skema sangat) suatu haritu dia pilih nama aku untuk berucap atas pentas. Masa perhimpunan. Balas dendam katanya. Hahahahha. *summer haritu aku pergi JB,majlis walimatul-urus Ifwat dengan pasangan dia :D

Aku ingat masa form 5 juga,kami amik telur dekat dewan makan,pank Ipon masa birthday dia. Adalah dalam 20-30 biji kami pecahkan dalam kelas. Sekali lagi nama aku and Apeng disebut dalam perhimpunan. Rotan! Hahahah

Copi,why so comel?

Bila dah besar ni,aku baru sedar. Kadang-kadang nak happy tak sentiasa perlu fun. Buat kerja tolong orang pon meng-happykan. Seriusly even penat. Tapi aku sentiasa masukkan elemen fun dalam life aku. Supaya in beberapa tahun lagi,aku boleh taip macam cerita dekat atas dalam blog ni.

Jujur aku cakap,aku macam berpuas hati dengan life aku sekarang. Eithe dekat Ejip ni atau pon back in Malaysia. Aku suka jadi macam ni,orang tak pikir aku serius,tapi capable untuk jadi serius. On certain occasion lah.


Ada je yang kata aku suka menunjuk,arrogant and gila popularity. Tipulah kalau aku tak sedih dengan benda-benda macam tu. Aku paling terkesan dengan ayat-ayat orang. Aku paling tertekan dengan semua bad words. Tapi aku try untuk jadi positive (even jarang sekali bejaya). Aku negative thinker,even slight pon kata buruk aku kene. Aku akan pikir for the next tah-berapa-lama. Aku rasa aku ada hati tisu. Hurm



Aku adalah orang yang suka live with the past. So aku tend to try to create as many as possible memories even the simple one on the present time. So in few years ahead,i will have something to reminisce about.

hey,its 9 days before the final exam. Pray for me people :D