Me

My Photo
Tulis tak sedap pon. Tapi aku peduli apa? Kakaakakak

Tuesday, 24 February 2015

Ape kau nak ape kau nak?

Hai bertemu lagi kita disesi bersama abang Borhan. K hambar! Haha

Eh dah masuk sem 8 of medical school,6 sem to go zzzz! Lama lagi bila boleh kawen ni? Hahhaha. result sem 7 dah keluar,aku percaya sem lepas doktor tolong teramat banyak sangat,yelah budak baru masuk klinikal,mestilah doktor tolong. Hasilnya result ni(sem 7) yang paling tinggi aku pernah dapat dalam 4 tahun ni. K riak!

Takde ape pon nak tulis,life treating me good. Nak kurangkan typo dalam blog ni sebab post lepas ya rabbi typo merata. Nak simpan duit nak kawen,nak beli cincin nak hahaha semua benda yang menjurus ke arah nak kawen. Lol no kidding,tahla nak simpan duit untuk apa,padahal duit asik habes je. Dasar berbelanja nafsu macam kuda.


Cuti aritu jalan dalam Egypt je,duit takde. Lepas tu facebook penuh dengan gambar (1) Senior grad (2)Kawan sekolah grad (3) Senior+kawan kawin/tunang. Naseb aku tak mudah rapuh tengok gambar macam tu,kalau rapuh mahu depress jugak tengok milestone orang lain nak compare dengan diri ini yang masih berbelanja menggunakan duit mak bapak dan boxer pon mak belikan.

Pergh kelajuan aku menaip dekat keyboard ni masih laju seperti zaman dahulu kala dimana aku mampu post 3-4 blogpost sehari,i'm quite impress with myself! Riak lagi.

Dahla aku nak tido esok kelas. Bye! Thanks kepada yang masih membaca,teharu i noks.

Aku rasa aku jadi jahat balik sekarang. Sigh!

Tu dia pakai spek aku,dia ingat kitorang kawan baik ke nak main tukar tukar spek? Jk.

Monday, 5 January 2015

Nak exam baru nak post,hek eleh!

Sebenarnya ada lopong dalam diri aku,kesan dari last relationship. Jujurnya aku bukan lelaki yang sama masa dengan first makwe (ex) dulu dengan yang sekarang. Kesian jugak yang sekarang sebab dia tak dapat tengok full potential aku punya jiwang? Kah kah kah.


Bayanglah,birthday dia aku tak kasi apa-apa,siap kene marah. Cuma aaku betul berharap yang sekarang ni bolehlah bertahan sampai .... orang pahgam sendiri jelah. Aku malsa expect macam-macam,nanti dia punya sakit lain macam sikit.

I will be a better man by time,wait for it kayh :D

Dahla aku nak exam lagi 10 ahri. Doakan aku. 

Sunday, 2 November 2014

Hey

Sepanjang summer breeak,satu post pon tak naik? Lol

Dah sem 7,sem pertama aku clinical and cuba melawan nafsu untuk hadir ke setiap kelas dan clinical training. Lagipon benda tu aku selalu perjuangkan,kehadiran ke kelas. Skema kan,tapi tahla,aku rasa ada keberkatan dalam setiap kelas,biarlah aku tak fokus pon.

As post sebelum ni,sem 6 is the most tiring sem ever. Being busy with lot of stuff,but alhamdulillah result sem 6 was the highest among other sem.

See,macam abang Nasa pernah cakap. if kita tolong orang,mesti ada orang doakan urusan kita dipermudah. Hey terima kasih sesiapa yang doakan aku,reader blog ni ke sesiapa jelah.

Mungkin tu antara benda keep pushing and dorong aku continue apa je benda yang aku tengah buat sekarang sebab aku yakin ni yang terbaik untuk aku. Tuhan takkan bebankan sesorang melainkan dia tahu kita boleh handle kan?

See aku takdelah jahil sangat. Hehehhe

Dahla bye,aku tetiba bukak blog and takde post so aku nak jugak post something. Haa nak letak gamba apa ni?


Saturday, 31 May 2014

Final exam in 3 days! God help me.

Hai guys! *lambai-lambai (macamlah ada yang baca blog sekarang ni)

Aku nak exam ni,final sem 6 so korang apa lagi,doakan lah aku woi! (sekali lagi,macamlah ada yang baca blog ni)

Aku nak bercerita tapi aku malas tweet,karang orang kata aku riak. Kah kah kah (ke memang niat nak riak?)

Sem 6 ni most tiring rasanya,jadi AJK for few events then rekod baru kot untuk sem ni,aku tutoirkan 24 kelas. Pergh macam lecturer dah aku rasa,tapi budak-budak paham ke tak aku taktau lah. Hahahahha

Kita di ajar untuk hidup jangan mengharapkan balasan. Betol,jangan harapkan orang bayar apa yang kita dah buat tu. Barulah ikhlas nama dia. Tapi as kita ni human (ni for aku lah,korang aku taktau) tipulah kalau kita tak terdetik nak orang hargai kita,kan?

Tapi tipulah tak terkesan or terasa best bila dapat pujian,

"Thanks Sam ajar,paham sangat."
"Ajar lah lagi Sam."
Bla bla bla bla bla bla.

And that is the thing that keep us going. Kan?

And sedikit penghargaan tu buat kita rasa worth living,untuk aku lah. Kbai!


Monday, 3 March 2014

Hadiah

Dah dapat result and alhamdulillah sangat-sangat :D

Kalau tanya aku skor ni untuk siapa,aku jawab direct untuk mak ayah aku. Banyak sangat aku dah susahkan mak ayah aku tu,banyak sangat-sangat.

Masa nak balik sini dulu,aku kata dekat mak aku yang masak tomyam tak sedap lah takde daun limau,mak aku kata pergilah petik daun limau dalam surau depan umah tu. Sebab aku suka menangguh,aku lupa. Langsung!

Masa dah sampai Ejip bumi Firaun ni,aku unpack and ternampak sepeket daun limau mak aku sisipkan,aku taktau bila dia petik and letak dalam tu. Menitik jugak air mata aku,tapi manly tears lah. Padahal menangis sampai teresak jugak.

The thing with me is,aku senang nangis. Semua adik-beradik aku panggi aku kememe. Aku senang nangis,sangat. Cuma dah besar ni pandai lah hold sikit,nangis dalam tidur or dalam biik air. Kah kah kah

Masa nak turun departure,setiap tahun ayah aku akan kata "Mumtaz tau,jangan muntah." Tapi aku tak pernah dapat Mumtaz. And setiap kali call mak,dia akan cakap "Dah dah lah tu study,tido-tidolah." Hahahahha

Dah banyak sangat Sham susahkan mak ayah,takkan lah dengan resut pon Sham takleh kasi mak ayah senyum?

Love you mak,ayah.

Ya Allah, ampunilah dosa-dosaku serta kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.