Me

My Photo
Tulis tak sedap pon. Tapi aku peduli apa? Kakaakakak

Sunday, 13 December 2015

Nak tulis apa ni?

Aku ingat nak start tulis balik (konon) dekat sini. Tapi serius aku taktau nak tulis apa.

Btw, aku dah taun 5. Sekejap je masa berlalu, haritu last aku ada azam nak fokus dekat sini masa taun 2 last-last harapan. Harap semangat ni berterusan....



Kalau dah lupa aku mana satu, aku yang pakai baju hijau tu. Ye aku tahu aku dah makin hensem. Bye!

Tuesday, 2 April 2013

1 april 1992

Aku dari tengah hari tadi nak exaggerate satu cerpen pasal bufday aku. Tapi langsung tak masuk kepala. Kah kah kah

Dahla,malas aku nak buat cerita bukan-bukan. Takde idea. Dah matang lah katakan. Kakakka

Dah 21 on 1st April semalam.

21 tahun lepas,aku lahir dekat Felda Bukit Goh. Dalam rumah pakai bidakn you'olls! Tak sempat pergi hospital. Beranak dekat umah tok je. Kakakak

Hari tu hari rabu. Jam 1:52 as stated dalam surat beranak lah.

So as aku dah 21 ni. Harapan aku is aku dapat bawak karekter acah-acah matang di samping mengekalkan kerekter seorang yang boleh dibawak bergurau. Harapnya lah. Taknak aku jadi matang sangat ni. Kakakak

Okbai!

Sunday, 10 March 2013

Pirate


Bila sekali kau dah pernah luka,kalau boleh kau nak elak benda yang sama. Walau ada yang kau suka. Berani tu tak datang. Berani nak cakap,berani nak tegur.

Aku rasa orang macam aku ni patut jadi lanun je,dalam hati sendiri.

"Kamu tau tidak, kita semua ini cuma menunggu masa.
Mencari dan terus menunggu. Entah bila dan entah untuk apa." -Yasmeen

Friday, 1 February 2013

Tarik tali

Masa aku form 3,ada 3 orang nama Sam dekat asrama aku. Form 1 form 3 and form 5. Aku paling kecik,Sam form 5 sedang-sedang. Sam form 1 korang jangan tanya saiz dia. Bau pon jangan tanya.

Sepanjang aku form 3,aku lepak bilik 16. Bilik 16 ada Lemi then sekali lah dengan Zaim. Then Sam form 5 dengan geng pon lepak situ jugak. So bilik 16 ni seingat aku harmoni lah jugak. Btw,aku bilik 10. Bilik aku awesome jugak,tapi still aku lepak bilik 16. Lagipon bilik 16 menghadap Dm dan court volley. And boleh usha makwe balik aspuri and lepak anjung. Banyak kelebihan bilik 16 ni. Kakakka

Seingat aku,lepak bilik 16 ni tambah banyak pengetahuan aku dekat lagu-lagu lama. Dekat bilik tu selalu karok lagu Kain Putih,Cinta di Pantai Merdeka dan banyak lagi. Sampai sekarang aku hapal! Semua gara-gara bilik ni ada gitar selai.

Satu hari yang indah ni,aku tak ingat hari apa. Tapi indah lah aku rasa. Ada orang pasang radio. Kebetulan lagu Elyana keluar. Lagu Elyana ni biasanya pelik-pelik. Orang bilik 16 ni mana layan lagu-lagu gaya Elyana ni. Picisan. Yelah,dah tajuk pon pesen bukan-bukan. Bagaikan diri tapak sulaiman lah,setelit lah. Entah pape. Tapi haritu lagu lain. Lagu yang pasal tarik tali tu.

Aku dengar jelah lagu ni ikot radio junior aku rasa. Aku layan,takde oang bersuara. Aku rasa semua mencarut dalam hati dengar lagu tu. Then sampai part chorus. Tetiba ada suara menyanyi, tak salah aku Sam nyanyi.

Main tarik COLI, malu mahu memulakan
Luahan hati kita
Main tarik COLI, masih menanti siapa
Mulakan dulu

Babi,sampai harini aku dengar je nama Elyana aku pikir coli. Rosak rosak!

Monday, 24 December 2012

Kisah ikan di dunia manusia

It has been few years nama blog aku tak tukar. At first there is some ape-benda-tah nama yang aku tak ingat. Yang penting lame. Ah kamon,darah budak umur 16 taun,mana boleh pikir nama-nama yang tak lame. Tapi aku tak ingat lah cause lame sangat so kita proceed. Then the url,credit to Emi,dia random-random conteng kertas Chemist masa form 5 and aku amik pakai permanently. And dulu pernah jugak blog ni captionised as "Radio Buruk" and it is also idea Emi.

Kisah Ikan Di Dunia Manusia.

I had a big forehead for those who concern. And sebagai seorang pelajar sekolah yang tak baik dan suka mengejek rakan-rakannya,haruslah juga aku diberi satu nama yang tidak elok. Ok "Ikan". Big forehead = Ikan Flowerhorn. Gedit? Tapi sebab kan panjang sangat,yang forever melekat is "Ikan". And tak pelik orang panggil aku as "Kan".So basically bila aku di-panggil "Ikan" aku pon dapat lah idea. Why not "Kisah Ikan Di Dunia Manusia?" I am ikan and living the mortal world. At that moment,aku rasa awesome woi. Darah 17 taun yang mengalir dalam badan aku mengelegak dek idea yang tersangat bernas aku sendiri keluarkan. Piu piu. Bagaikan ada satu tumor yang tumbuh di adrenal gland aku membuatkan aku terus bersemangat dan tukar nama blog. At that time.

Tenuk bosan jugak bercerita dekat blog ni. Kah kah kah

Ah bosan. Malas aku sambung.