Me

My Photo
Tulis tak sedap pon. Tapi aku peduli apa? Kakaakakak

Tuesday, 22 December 2015

Aku malas nak tweet benda ni so aku blog,

I am surprisingly happier this semester. I don't know why, maybe the people i am with in the division (guys mostly) or maybe i've learn better on how to be happy. Aku guna perkataan surprisingly okay!

Kawan ni kadang-kadang ada je yang dengki dengan kau, boleh rasa dari cara cakap, cara bahan. Tips nak happy, ignore. Lol the skill aku baru master these few years. Kalau dulu aku mesti melenting, sekarang aku belajar untuk abaikan and diam. And fokus pada kawan yang okay je tak judge tak bahan dengan niat nak downgradekan kau. Serius.

Bahan is a way guys be friend with others, tapi kau kene baca between the lines samada dia bahan gurau or express something deeper. Nak pikir lebih karang kita yang depress, serius talk so kau kene positif and pikir dia yang problematic and bukan kau (diri sendiri) . Skill ni aku baru belajar.

Asik nak salahkan diri sendiri je susah jugak bro o o o.

So read between the lines. And if ada kawan yang macam ada dendam dengan kau, paham-paham jelah.


"Respect yourself enough to walk away from anything that no longer serves you, grows you, or makes you happy."


*Benda dendam ni kita taktau punca, susah nak resolve. Kawan macam baik je tapi certain time rasa kebencian dia mencurah-curah. Tatipu, instinct aku memang jarang tipu.

Sunday, 13 December 2015

Nak tulis apa ni?

Aku ingat nak start tulis balik (konon) dekat sini. Tapi serius aku taktau nak tulis apa.

Btw, aku dah taun 5. Sekejap je masa berlalu, haritu last aku ada azam nak fokus dekat sini masa taun 2 last-last harapan. Harap semangat ni berterusan....



Kalau dah lupa aku mana satu, aku yang pakai baju hijau tu. Ye aku tahu aku dah makin hensem. Bye!

Tuesday, 2 April 2013

1 april 1992

Aku dari tengah hari tadi nak exaggerate satu cerpen pasal bufday aku. Tapi langsung tak masuk kepala. Kah kah kah

Dahla,malas aku nak buat cerita bukan-bukan. Takde idea. Dah matang lah katakan. Kakakka

Dah 21 on 1st April semalam.

21 tahun lepas,aku lahir dekat Felda Bukit Goh. Dalam rumah pakai bidakn you'olls! Tak sempat pergi hospital. Beranak dekat umah tok je. Kakakak

Hari tu hari rabu. Jam 1:52 as stated dalam surat beranak lah.

So as aku dah 21 ni. Harapan aku is aku dapat bawak karekter acah-acah matang di samping mengekalkan kerekter seorang yang boleh dibawak bergurau. Harapnya lah. Taknak aku jadi matang sangat ni. Kakakak

Okbai!

Sunday, 10 March 2013

Pirate


Bila sekali kau dah pernah luka,kalau boleh kau nak elak benda yang sama. Walau ada yang kau suka. Berani tu tak datang. Berani nak cakap,berani nak tegur.

Aku rasa orang macam aku ni patut jadi lanun je,dalam hati sendiri.

"Kamu tau tidak, kita semua ini cuma menunggu masa.
Mencari dan terus menunggu. Entah bila dan entah untuk apa." -Yasmeen

Friday, 1 February 2013

Tarik tali

Masa aku form 3,ada 3 orang nama Sam dekat asrama aku. Form 1 form 3 and form 5. Aku paling kecik,Sam form 5 sedang-sedang. Sam form 1 korang jangan tanya saiz dia. Bau pon jangan tanya.

Sepanjang aku form 3,aku lepak bilik 16. Bilik 16 ada Lemi then sekali lah dengan Zaim. Then Sam form 5 dengan geng pon lepak situ jugak. So bilik 16 ni seingat aku harmoni lah jugak. Btw,aku bilik 10. Bilik aku awesome jugak,tapi still aku lepak bilik 16. Lagipon bilik 16 menghadap Dm dan court volley. And boleh usha makwe balik aspuri and lepak anjung. Banyak kelebihan bilik 16 ni. Kakakka

Seingat aku,lepak bilik 16 ni tambah banyak pengetahuan aku dekat lagu-lagu lama. Dekat bilik tu selalu karok lagu Kain Putih,Cinta di Pantai Merdeka dan banyak lagi. Sampai sekarang aku hapal! Semua gara-gara bilik ni ada gitar selai.

Satu hari yang indah ni,aku tak ingat hari apa. Tapi indah lah aku rasa. Ada orang pasang radio. Kebetulan lagu Elyana keluar. Lagu Elyana ni biasanya pelik-pelik. Orang bilik 16 ni mana layan lagu-lagu gaya Elyana ni. Picisan. Yelah,dah tajuk pon pesen bukan-bukan. Bagaikan diri tapak sulaiman lah,setelit lah. Entah pape. Tapi haritu lagu lain. Lagu yang pasal tarik tali tu.

Aku dengar jelah lagu ni ikot radio junior aku rasa. Aku layan,takde oang bersuara. Aku rasa semua mencarut dalam hati dengar lagu tu. Then sampai part chorus. Tetiba ada suara menyanyi, tak salah aku Sam nyanyi.

Main tarik COLI, malu mahu memulakan
Luahan hati kita
Main tarik COLI, masih menanti siapa
Mulakan dulu

Babi,sampai harini aku dengar je nama Elyana aku pikir coli. Rosak rosak!