Me

My Photo
Tulis tak sedap pon. Tapi aku peduli apa? Kakaakakak

Monday, 3 March 2014

Hadiah

Dah dapat result and alhamdulillah sangat-sangat :D

Kalau tanya aku skor ni untuk siapa,aku jawab direct untuk mak ayah aku. Banyak sangat aku dah susahkan mak ayah aku tu,banyak sangat-sangat.

Masa nak balik sini dulu,aku kata dekat mak aku yang masak tomyam tak sedap lah takde daun limau,mak aku kata pergilah petik daun limau dalam surau depan umah tu. Sebab aku suka menangguh,aku lupa. Langsung!

Masa dah sampai Ejip bumi Firaun ni,aku unpack and ternampak sepeket daun limau mak aku sisipkan,aku taktau bila dia petik and letak dalam tu. Menitik jugak air mata aku,tapi manly tears lah. Padahal menangis sampai teresak jugak.

The thing with me is,aku senang nangis. Semua adik-beradik aku panggi aku kememe. Aku senang nangis,sangat. Cuma dah besar ni pandai lah hold sikit,nangis dalam tidur or dalam biik air. Kah kah kah

Masa nak turun departure,setiap tahun ayah aku akan kata "Mumtaz tau,jangan muntah." Tapi aku tak pernah dapat Mumtaz. And setiap kali call mak,dia akan cakap "Dah dah lah tu study,tido-tidolah." Hahahahha

Dah banyak sangat Sham susahkan mak ayah,takkan lah dengan resut pon Sham takleh kasi mak ayah senyum?

Love you mak,ayah.

Ya Allah, ampunilah dosa-dosaku serta kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.


Tuesday, 14 January 2014

Semua pon bajet sekarang ni,tak paham.

Aku takde masalah pon kau nak jadi manusia pasif,tak suka aktiviti yang happening. Tapi tak perlu lah duduk depan skrin monitor kau tu dan kutuk orang lain,yang cuba penuhkan life mereka dengan benda yang memorable.

Takkan tu pon nak kene ajar.

Kau nak jadi bosan jadilah sorang-sorang. Nanti umur kami 50 kami ada benda nak ingat balik. Kau ingat jelah drama kau layan dengan skrin kau tu.


Buat ni bajet,buat tu bajet.


Thursday, 9 January 2014

Relevan ke nak letak tajuk ni dengan nama makwe?

I am such an ass during my school day.

Masa sekolah dulu,aku ni duduk dalam kategori yang ignorance. Tak kesah apa apa. Pengawas buat kerja dorang amik nama. Aku lah geng-geng yang memaki dari belakang. Orang buat kerja baik,aku lah yang buat donno tak nak join or terlibat. 4 years back.

Masa summer haitu,ada kesempatan jumpa few pengawas yang aku selalu kutuk masa sekolah dulu. Dzik dengan Naqi,semua cakap aku dah berubah. Takdelah 100% berubah,cuma aku appear lebih matang and brighter. Scene mem-bahan masih aku tak bleh tinggalkan. Tu macam dah stuck dalam dna aku,taktaulah benda tu baik or tak. Tapi still,

Aku taktau either Ejip or memang standard kalau membesar orang akan berubah macam ni. Atleast cuba pikul tanggung jawab. Dulu serius aku ignorance,sekarang kalau aku ignore kan satu-satu benda,rasa besalah. Rasa macam nanti tuhan pertikai,kenapa kau tak tolong kalau kau boleh tolong.

Aku rasa ni salah satu part membesar. And sebab tu jugak aku selalu bersalah kalau nak skip kelas. Mungkin.

Aku ingat lagi masa form 5. Penolong ketua pengawas classmate aku. Ifwat nama dia,aku suka kutuk dia. Tak tolerate lah,skema lah,suara garau lah,rambut afro lah (even rambut aku afro jugak). Setiap hari aku bahan dia,(even pon bahan kami still kawan,cuma aku geram dia skema sangat) suatu haritu dia pilih nama aku untuk berucap atas pentas. Masa perhimpunan. Balas dendam katanya. Hahahahha. *summer haritu aku pergi JB,majlis walimatul-urus Ifwat dengan pasangan dia :D

Aku ingat masa form 5 juga,kami amik telur dekat dewan makan,pank Ipon masa birthday dia. Adalah dalam 20-30 biji kami pecahkan dalam kelas. Sekali lagi nama aku and Apeng disebut dalam perhimpunan. Rotan! Hahahah

Copi,why so comel?

Bila dah besar ni,aku baru sedar. Kadang-kadang nak happy tak sentiasa perlu fun. Buat kerja tolong orang pon meng-happykan. Seriusly even penat. Tapi aku sentiasa masukkan elemen fun dalam life aku. Supaya in beberapa tahun lagi,aku boleh taip macam cerita dekat atas dalam blog ni.

Jujur aku cakap,aku macam berpuas hati dengan life aku sekarang. Eithe dekat Ejip ni atau pon back in Malaysia. Aku suka jadi macam ni,orang tak pikir aku serius,tapi capable untuk jadi serius. On certain occasion lah.


Ada je yang kata aku suka menunjuk,arrogant and gila popularity. Tipulah kalau aku tak sedih dengan benda-benda macam tu. Aku paling terkesan dengan ayat-ayat orang. Aku paling tertekan dengan semua bad words. Tapi aku try untuk jadi positive (even jarang sekali bejaya). Aku negative thinker,even slight pon kata buruk aku kene. Aku akan pikir for the next tah-berapa-lama. Aku rasa aku ada hati tisu. Hurm



Aku adalah orang yang suka live with the past. So aku tend to try to create as many as possible memories even the simple one on the present time. So in few years ahead,i will have something to reminisce about.

hey,its 9 days before the final exam. Pray for me people :D

Thursday, 2 January 2014

New

Another one new year huh?

We'll see what will happen in this 2014.

2013,one hell of a good year. Not the best year yet but still one worth remembered. Oh hye 2014,be awesome :D

I love you,bye!

Thursday, 28 November 2013

Motivasi untuk diri sendiri.

Aku kene selalu ingatkan diri aku yang,aku tak kaya macam orang lain so aku kene usaha keras lebih dari orang lain.

Nope,umah aku tak besar pon,bukan banglo bukan umah kos tinggi. Umah teres kos sederhana yang bapak aku beli belas tahun lepas. Kereta pon tak banyak,ada van bapak aku je. Kereta yang ada tu pon kakak abang aku tumpang letak dekat rumah. Aku sendiri kalau balik Mesia pon banyak naik public,and motor kalau dekat dekat.

So aku kene usaha lebih,aku takleh lah belajar longlai. Tempat aku belajar ni semua anak lord lord je. Semua memang bapak gila kayalah even ada yang humble nak mati,aku tau hakikat semua orang dekat sini. So usaha aku kene lah lebih yedak?Semua pon boleh kata nak usaha sehabis baik,aku pon kata aku nak usaha sehabis baik. Tapi betol ke aku dah usaha sehabis baik?

Belanja aku senang. Jangan risau,lebih sangat dari cukup. Sangat!

The blog of nonsense?


Tapi aku kene selalu ingatkan diri aku,yang aku bukan anak orang kaya. Aku mesti attend most of the class yang yuran orang lain dah bayarkan. Usaha kene lebih supaya dapat result yang lebih.

Sebab aku bukan anak orang kaya,aku tak boleh relaks sangat belajar. Momentum kene bina balik sebab final lagi 50 hari. Fuhhhh scary!

Sejak first year aku duduk dekat sini,tak pernah lagi aku target nak pass je. Aku mesti achieve lebih!

"Be exceptional,not just a mediocre."

Tapi segala yang aku tulis kat atas menandakan aku nak jadi a boring person,nope. Aku nak jadi yang banyak experience/jalan/fun life tambah dengan power dalam belajar. Tapi nanti orang rang akan kata,

"Takpe,teori tak score nanti clinical score lah."

Kenapa tak pilih dua-dua. Kita boleh pilih pon. Hahahha


Ouh kenapa aku tulis ni,sebab aku takleh lost diri aku dalam kalangan semua orang kaya ni. Bahaya.

Kbai. Khalas.